studenten

Nieuwe versie Mollier diagram

Mollier diagram in Excel v2

Ook afgelopen academiejaar werd er verder gewerkt aan het Mollier diagram in Excel. Dit jaar kon Nicolas Beerten het resultaat van Bjorn Es verder verfijnen. Naast de Europese grafiek (ook wel ISO-grafiek) van het Mollier diagram kan je nu ook kiezen voor de Amerikaanse versie. Zoals steeds is dit Excelbestand vrij te gebruiken zoals het is, zonder garanties, zonder macro's en zonder beveiliging.

01 July 2016

Bezoek IK4 Tekniker

IK4 Tekniker

In de Paasvakantie kregen onze erasmusstudenten klima @ UPV (Universidad Païs Vasco) de mogelijkheid aangeboden om een bezoek te brengen aan het onderzoekscentrum Tekniker IK4 dat zich gevestigd heeft te Eibar.

Het centrum is gespecialiseerd in diverse domeinen als ‘advanced manufacturing’, ‘surface engineering’ en ‘ICT en product engineering’. De koppeling met deze domeinen betekent ook dat er onderzoek verricht wordt over hernieuwbare energie en opslag ervan.

06 April 2016

Studenten Klimatisering bezoeken Batibouw

Studenten Klima op Batibouw 2016

Aansluitend bij hun opleidingsonderdeel Energietechnieken 1 bezochten de studenten 2pba elektromechanica-klimatisering op 25 februari de Batibouw-beurs in Brussel. Voor de middag volgden ze enkele WTCB-lezingen rond het centrale thema ‘Oog voor talentvol vakmanschap’. Na de middag stond het beursbezoek zelf op het programma en hadden de studenten vooral oog voor hal 12: HVAC en energietechniek.

25 February 2016

Bedrijfsbezoek Jaga

Bezoek Jaga
Bezoek Jaga
Bezoek Jaga
Jaga

Op 19 november 2014 bezochten 20 klimastudenten het bedrijf Jaga in Diepenbeek. Philippe Coenegrachts van Jaga bezorgde de studenten een leerrijke namiddag met een overzicht van de technieken van Jaga en een blik op de productie. Zegt niet "chauffage" tegen een verwarmingstoestel van Jaga.

19 November 2014

Pages