Bezoek aan Giacomini in San Maurizio d’Opaglio

Tussen 10/6/2015 en 12/6/2015 bezocht collega Chris Hendrickx het bedrijf Giacomini in San Maurizio d’Opaglio in Noord Italië.

Op woensdag 10/6 werd de messingfabriek bezocht. Hier werd getoond hoe messing verwerkt wordt. In deze fabriek worden ook de kogelkranen, thermostatische kranen, collectoren, meerwegsverdeelsystemen en inregelkranen geassembleerd en afgewerkt. Van de studieafdeling met het labo en van de R&D-afdeling zijn er geen foto's gemaakt, maar het was zeer leerrijk.

Op donderdag 11/6 werd de kunststoffabriek bezocht. Hier wordt de volledige productie gedaan van alle thermostatische koppen en high quality buizen. Je kan hier ook de assemblage van de satellieten en de klimaatwanden/-plafonds terugvinden. Het opleidingsscentrum - academia genoemd - toonde ons verder de nieuwste technieken waaronder de nieuwe zeswegkraan en de evolutie van de Giacomini ontwikkelde waterstofketel.

Het bezoek werd op vrijdag 12/6 afgerond met een bezoek aan een hotel waar een waterstofketel en een unit voor de productie van de eigen waterstof aanwezig is. De website van Giacomini geeft hierover iets meer informatie.

10 June 2015