Chris Hendrickx gastdocent bij Universidad Païs Vasco te Eibar

Sergei Ksiondzyk en Laurens Theys in Eibar

De opleiding Klima heeft al meerdere jaren een intensieve samenwerking met de Universidad Païs Vasco te Eibar, Baskenland, Spanje. Deze universiteit is gespecialiseerd in hernieuwbare technologieën. Onze opleiding klima geeft aan deze opleiding een meerwaarde met het aspect klimatisatie en comfort in gebouwen. Omgekeerd is de samenwerking met de Universidad Païs Vasco voor ons een meerwaarde op het vlak van de integratie van hernieuwbare technologieën.

Ook dit jaar heeft Chris Hendrickx aan de laatstejaarstudenten van de UPV verschillende gastcolleges verzorgd over hoe klimatisatie, comfort en hernieuwbare technologieën hand in hand gaan. Naast de gastcolleges werden de Spaanse studenten ondergedompeld in de praktijk. Het gebouwenbeheersysteem, de praktische kant van de verwarmingsininstallatie, maar ook de inregeling en afregeling van brander/ketelcombinatie van de universiteit UPV werden bestudeerd.

Dit jaar is de samenwerking ook gekoppeld met een Erasmusuitwisseling waarbij 2 Vlaamse studenten en 2 Spaanse studenten in elkaars universiteit/hogeschool studies lopen. De Vlaamse studenten Sergei Ksiondzyk en Laurens Theys onderzoeken hoe het bestaande verwarmingssysteem werkt, hoe er quick-wins gerealiseerd kunnen worden en zullen eveneens nieuwe verwarmingstechnieken berustende op hernieuwbare energie uitwerken.

05 april 2016