Studiereis Barcelona 2016

Ecoenergies - warmteproductie
Ecoenergies - volledige aandacht van onze studenten
Nieuwste metrolijn van Barcelona zonder chauffeur
Nieuwste metrolijn van Barcelona
TwentyTu ecologische hight tech Hostel
TwentyTu ecologische hight tech Hostel - er komt wat warmte binnen
TwentyTu ecologische hight tech Hostel - er is ook ventilatie met warmterecuperatie
TwentyTu ecologische hight tech Hostel - lokale warmteopslag
TwentyTu ecologische hight tech Hostel - dakterras
Camp Nou
Camp Nou
EUETIB-UPC
Barcelona, zon, zee, strand
Barcelona, zon, zee, strand
Sagrada Familia
Sagrada Familia
Studenten 2de en 3de jaar klima in Barcelona

Van 11 tot 15 april 2016 gingen de 2de en 3de-jaars van de richting klimatisatie op studiereis naar Barcelona. Deze studiereis omvatte verschillende bezoeken. Op dinsdag 12/4/2016 werden EcoEnergies en de technische installatie van de hostel TwentyTu bezocht. EcoEnergies heeft in het zuiden van de stad een energiecentrale waar warmte geproduceerd wordt voor de ganse stad. Deze warmte wordt ecologisch geproduceerd van snoei- en groenafval uit de stad. Deze warmte wordt met een gigantisch warm water netwerk doorheen de hele stad gebracht. Daar worden dan sanitaire installaties en verwarmingsinstallaties in verschillende gebouwen van energie voorzien. De Hostel TwentyTu waar we verbleven, is een van de gebruikers van het warmtenetwerk. Bij TwentyTu kregen we de andere kant van de installatie te zien waar er warmte uit het netwerk gehaald wordt om lokaal sanitair warm water te maken.

Op woensdag 13/4/2016 was er een bezoek aan een erg bekend voetbalstadium en werd ook de universiteit EUETIB-UPC bezocht. Bij de universiteit kregen we de huidige opleidingen te zien en was er ook al een stukje van het nieuwe gebouw aan het oosten van de stad te bewonderen.

Op donderdag 14/4/2016 bezochten we de Sagrada Familia. Aan deze wereldberoemde basiliek wordt al meer dan een eeuw gebouwd.

De studiereis werd dezelfde dag afgerond met een rondrit en wandeling door de stad. Barcelona was serieus de moeite.

12 april 2016