Duco en AT Group schenken Ducobox Energy premium 2 zone aan PXL

Duco, AT group en PXL

Duco en AT Group schenken Hogeschool PXL stilste ventilatiesysteem van Europa

VEURNE/DIEPENBEEK – Hogeschool PXL is een primeur rijker: dankzij het bedrijf Duco – in samenwerking met AT Group – prijkt sinds deze week het stilste ventilatiesysteem van Europa op de PXL-Green & Tech-campus in Diepenbeek. De PXL-studenten Bachelor Elektromechanica en Graduaat HVAC-systemen zullen het toestel gebruiken in diverse projecten.

12 januari 2022

Studenten klima bouwen ventilatie voor klaslokalen

Buiten in de sneeuw werken
Luchtafvoer
Het moet niet altijd serieus zijn
Trots op ons werk!

De studenten van 2 en 3 klima bouwden op 9 en 10 februari 2021 de nieuwe ventilatie voor het praktijklokaal van het graduaat en voor het nieuwe labo koeling. De 2 SystemAir toestellen werden voorzien van geluidsdempers, geïsoleerde kanalen naar buiten en textielkanaal voor toevoer naar binnen. Beide toestellen zijn voorzien van CO2-sensoren voor sturing van de toestellen op basis van de bezetting.

09 februari 2021

PXL-Green & &Tech wint Sanilec Award Schoolprojecten

Sanilec Award Schoolprojecten 2019
Sanilec Award Schoolprojecten 2019
Sanilec Award Schoolprojecten 2019
Sanilec Award Schoolprojecten 2019
Sanilec Award Schoolprojecten 2019

Binnen PXL-Green & Tech werd de volgende onderzoeksvraag gesteld: “Hoe kunnen we de bestaande hernieuwbare-energie-technieken combineren om tot een optimalisatie van de energetische stromen van een HVAC-installatie te komen?” Om een antwoord te vinden, werd de hogeschool zelf tot Living Lab omgebouwd. Naast warmtepompen en zonnesystemen, werden energie-opslagvaten (verwarming/koeling) voor de verdeling en afgifte van energie geïnstalleerd. Ook de sturing en de ‘logging’ werden door de leerlingen ontwikkeld.

05 december 2019

Studiereis Barcelona 2017

Bezoek Baxi
Bezoek Baxi
Fietstocht Barcelona
Fietstocht Barcelona
Barcelona
Technische installatie Hostel
Technische installatie Hostel
Parc Guël
Parc Guël
Parc Guël
Even ontspannen
Envac
Materfad
Going home

Van 23 tot 27
8 april 2017 gingen de 2de-jaars van de richting klimatisatie en onderhoudstechnieken op studiereis naar Barcelona. Na de verkenning van de stad door de klimastudenten van 2016 kwamen ook de collega's en studenten van de richting onderhoudstechnieken genieten van het goede weer aan de Catalaanse kust. Deze studiereis omvatte opnieuw verschillende bezoeken.

Op maandag 24 april bezochten we het bedrijf Baxi dat collectoren voor zonneboilers maakt. Hier zagen we hoe robots in actie, plasma en lassen van verschillende "niet--lasbare" materialen.

24 april 2017

Nieuwe versie Mollier diagram

Mollier diagram in Excel v2

Ook afgelopen academiejaar werd er verder gewerkt aan het Mollier diagram in Excel. Dit jaar kon Nicolas Beerten het resultaat van Bjorn Es verder verfijnen. Naast de Europese grafiek (ook wel ISO-grafiek) van het Mollier diagram kan je nu ook kiezen voor de Amerikaanse versie. Zoals steeds is dit Excelbestand vrij te gebruiken zoals het is, zonder garanties, zonder macro's en zonder beveiliging.

01 juli 2016

Bezoek IK4 Tekniker

IK4 Tekniker

In de Paasvakantie kregen onze erasmusstudenten klima @ UPV (Universidad Païs Vasco) de mogelijkheid aangeboden om een bezoek te brengen aan het onderzoekscentrum Tekniker IK4 dat zich gevestigd heeft te Eibar.

Het centrum is gespecialiseerd in diverse domeinen als ‘advanced manufacturing’, ‘surface engineering’ en ‘ICT en product engineering’. De koppeling met deze domeinen betekent ook dat er onderzoek verricht wordt over hernieuwbare energie en opslag ervan.

06 april 2016

Pagina's