Nieuwe versie Mollier diagram

Mollier diagram in Excel v2

Ook afgelopen academiejaar werd er verder gewerkt aan het Mollier diagram in Excel. Dit jaar kon Nicolas Beerten het resultaat van Bjorn Es verder verfijnen. Naast de Europese grafiek (ook wel ISO-grafiek) van het Mollier diagram kan je nu ook kiezen voor de Amerikaanse versie. Zoals steeds is dit Excelbestand vrij te gebruiken zoals het is, zonder garanties, zonder macro's en zonder beveiliging.

01 juli 2016

Bezoek IK4 Tekniker

IK4 Tekniker

In de Paasvakantie kregen onze erasmusstudenten klima @ UPV (Universidad Païs Vasco) de mogelijkheid aangeboden om een bezoek te brengen aan het onderzoekscentrum Tekniker IK4 dat zich gevestigd heeft te Eibar.

Het centrum is gespecialiseerd in diverse domeinen als ‘advanced manufacturing’, ‘surface engineering’ en ‘ICT en product engineering’. De koppeling met deze domeinen betekent ook dat er onderzoek verricht wordt over hernieuwbare energie en opslag ervan.

06 april 2016

Chris Hendrickx gastdocent bij Universidad Païs Vasco te Eibar

Sergei Ksiondzyk en Laurens Theys in Eibar

De opleiding Klima heeft al meerdere jaren een intensieve samenwerking met de Universidad Païs Vasco te Eibar, Baskenland, Spanje. Deze universiteit is gespecialiseerd in hernieuwbare technologieën. Onze opleiding klima geeft aan deze opleiding een meerwaarde met het aspect klimatisatie en comfort in gebouwen. Omgekeerd is de samenwerking met de Universidad Païs Vasco voor ons een meerwaarde op het vlak van de integratie van hernieuwbare technologieën.

05 april 2016

Studenten Klimatisering bezoeken Batibouw

Studenten Klima op Batibouw 2016

Aansluitend bij hun opleidingsonderdeel Energietechnieken 1 bezochten de studenten 2pba elektromechanica-klimatisering op 25 februari de Batibouw-beurs in Brussel. Voor de middag volgden ze enkele WTCB-lezingen rond het centrale thema ‘Oog voor talentvol vakmanschap’. Na de middag stond het beursbezoek zelf op het programma en hadden de studenten vooral oog voor hal 12: HVAC en energietechniek.

25 februari 2016

Pagina's